Vaš zdravstveni problem

Kada pozovete ordinaciju, ili napišete mejl, molimo Vas da naglasite koje su Vaše glavne tegobe (na primer: peckanje očiju, crvenilo oka, gubitak vida, slabiji vid, bol u oku, svetlucanje, mušice i slično).

Ukoliko imate potrebu za nekim posebnim i specifičnim pregledom (na primer: određivanje dioptrije, pregled očnog dna, merenje očnog pritiska, OCT, vidno polje, kornealna topografija, prepisivanje kontaktnih sočiva…) i to napomenite kako bismo uštedeli Vaše dragoceno vreme.

Ukoliko imate potrebu da Vas pregleda određeni oftalmolog, želite pregled kod univerzitetskog nastavnika – docenta ili profesora, molimo da i to naglasite kako bismo Vam pomogli na pravi način.


Šta da ponesete sa sobom

Kada dolazite na pregled u ordinaciju „Macula“ molimo Vas da ponesete medicinsku dokumentaciju vezanu za Vaše oftalmološko stanje. Najvažnije je da ponesete poslednji izveštaj svog oftalmologa, ako ga imate.

Ako nemate ništa od pomenutog, ne brinite, bićete kompletno pregledani.

Takođe, ako imate svoje naočare za daljinu i blizinu ili bilo kod pomagala koje Vam pomaže da bolje vidite, ponesite ih sa sobom kako bismo proverili da li vam treba promena naočara.


Kako da se pripremite za pregled

Nema posebne pripreme sem da planirate da treba da odvojite određeno vreme za oftalmološki pregled. Detaljno o tome šta Vas očekuje, koliko traju pojedini pregledi i kako se izvode, možete naći u delu USLUGE, odnosno klikom na pojedinačni pregled koji Vam je potreban dobićete sve potrebne informacije.

OBAVEZNO! Naglasite ako ste alergični na hranu, lekove i dr. i ukoliko imate posebne potrebe (invalidska kolica, slepilo, pareze i paralize ekstremiteta i sl.) kako bismo pregled prilagodili Vašim potrebama. Ako želite, možete popuniti prijemni formular, koji možete naći ovde ili to možete učiniti u ordinaciji, pre pregleda.

VAŽNO! Bilo bi korisno da ponesete sunčane naočare, ako ih imate, kao i da obezbedite da Vas neko vozi ili dođite prevozom jer je u većini slučajeva kod oftalmološkog pregleda potrebno širenje zenica.


Trajanje pregleda

Trajanje svih vrsta pregleda takođe je detaljno objašnjeno u delu USLUGE.

Uobičajeno je da za oftalmološki pregled odvojite od 15 minuta (određivanje dioptrije) do 60 minuta (za subspecijalistički pregled).

Imajte na umu da dužina pregleda značajno određuje brzina širenja zenica što je individalno za svaku osobu.